28 Ekim 2012 Pazar

Asma Tavan Modelleri


Merhaba sevgili hanımlar evindekoru.blogspot.com sitesinde bu kadar çok değişik dekorasyon örneklerini verdik, çok değişik hatta uçuk sayılabilecek dekoratif modellere yer verdik. Ancak yeni fark ettik ki şimdiye kadar hiç “asma tavan modellerinden” bahsetmemişiz. Bu açığı kapatmak adına bu makalemizde sizlere asma tavan sistemlerinden bahsedeceğiz.

ASMA TAVAN MODELLERİYLE EVİNİZE RENK KATIN

Hazır yapılarda tavan sistemleri hep aynıdır. Duvarlarda, yer döşemesinde kendi zevkimize uygun dekoratif dokunuşlar yapsakta iş tavana gelince nedense ikinci plana itiliyor gibi. Oysa asma tavan sistemleriyle evlerimizin tavanları canlılık kazanarak evimizin dekorasyonuna ayrı bir renk getirecektir.

Kaç Çeşit Asma Tavan Vardır?

Sırasıyla; Alçıpan Asma Tavan , Galvanizli Asma Tavan , Kaynaklı Asma Tavan , Taşyünü Asma Tavan , Klıpin Asma Tavan , Pvc Asma Tavan , Ahşap Lambiri Asma Tavan , Panel 85 Asma Tavan ,Yerinde Dökme Asma Tavan , İzolasyon Kaplama Tavan , Detay Asma Tavan olarak adlandırılan çok sayıda asma tavan uygulaması bulunmaktadır. İnsanların asma tavan yaptırmaktan uzak durmalarının bir sebebide asma tavan sistemlerin zor yapıldığı anlayışıdır. Oysa asma tavanlar sanıldığı gibi zor yapılan sistemler değildir. Aşağıdaki videoda asma tavan yapımı gösteriliyor. Bu videoyu izleyerek asma tavan fobinizi kırabilirsiniz.



Neden Asma Tavan Yaptırmalıyız? Asma Tavanın Avantajları Nelerdir?
Bildiğiniz gibi gerek evlerde gerekse işyerlerinde tesisat, tavanda bulunan girinti / çıkıntılar görünüm olarak kötü bir görünüme sahiptir. Asma tavan sistemleriyle tavanlardaki kötü görünüm tamamen kapatılacağı gibi dekoratif açıdanda hoş bir görünüm kazandıracaktır. Ayrıca asma tavan sistemleri ısı yalıtımı özelliği olması yangına dayanıklı malzemelerden yapılıyor olması tercih edilmesine sebeptir. Yazımızı sonlandırırken size trend haline gelmiş asma tavan modellerinden bir kaç örnek vermek istedik. Umarız vereceğimiz örnekleri beğenirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder