28 Ekim 2012 Pazar

Televizyon Sehpaları


Televizyon izlemek ülkemizde ciddi bir alışkanlık. Öyle ki, boş zamanının çoğunu televizyon karşısında geçiren insanlar bulunmaktadır. Bu yazımızda televizyonun yararlarını veya zararlarını elbet tartışmayacağız. Çünkü konumuz bu değil. Bu yazımızda dekorasyon anlamında televizyonların duruşuna olumlu bir hava katan televizyon sehpalarından bahsedeceğiz. Belirttiğimiz gibi televizyon sehpaları evin bu bölümüne ciddi bir olumlu hava katarken, dekorasyonuda tamamlayan bir araç haline gelmiştir. Her bütçeye ve zevke uygun olarak tasarlanan televizyon sehpalarını alırken dikkat etmeniz gereken bazı durumlar vardır. Birazdan aşağıda bahsedeceğimiz durumlar hakkında fikir sahibi olursanız, televizyon sehpası konusunda en doğru kararı vereceğinizi düşünüyoruz.
Televizyonunuz Belli Olsun : Televizyon sehpası almadan önce mutlak televizyonunuzun boyutuna karar verir. Sehpayı önce alırsanız maalesef olumsuz durumlarla karşılaşabilirsiniz. Örneğin kaç ekran bir televizyon istiyorsunuz? Alacağınız televizyonun ekran boyutu izleme mesafenize uygun mu? Mutlaka bu soruların cevaplarını verin. 2 metrelik izleme mesafesinde alacağınız 120 ekran bir TV hiç hoş durmayacaktır. Ya da 5 metrelik bir izleme mesafesinde 80 ekran televizyon çko küçük olacaktır. Bu yüzden evinizdeki izleme mesafenize göre öncelikle televizyonunuzun ekran boyutunu belirleyin.
Malzeme Kalitesini Belirleyin : Çoğu zaman çok kaliteli malzemeden yapılmış televizyon sehpalarına bütçeniz uymayabilir. Bu yüzden kalite belirlerken mutlak suretle elinizdeki bütçeye göre hareket edin. Bu bütçeyi aşmanız size olumsuz olarak geri dönüş sağlayacaktır. Malzemenin sunta mı, ağaç mı olacağına karar verdiyseniz bir sonraki aşamaya geçebiliriz. Elbette bu malzemelerin seçiminde dediğimiz gibi bütçeniz çok önemli rol oynamaktadır. Sunta malzemeler biraz daha ucuz olurken, ağaç malzemeler kalitesine göre fiyatlarında yukarıya doğru artış gösterecektir.

Ölçülerinizi Belirleyin : Televizyon sehpasını alacaksınız ama uzunluğu 1 metre olan bir yere 1.5 metrelik televizyon sehpası yaptırmanın gereği yok. Böyle bir şeye kalkışırsanız maalesef geri dönüşü olmayacaktır. Bu yüzden televizyon sehpasını koyacağınız yerin ölçülerini iyice ölçün. Özellikle en, genişlik ve boy ölçülerini mutlaka belirleyin.
Modele Karar Verin : Yukarıdaki tüm maddeleri geçtiyseniz işin en kolay kısmı olan model beğenme bölümüne geldiniz demektir. Her zevke uygun yapılan dizaynlarla, istediğiniz televizyon sehpasını yüzlerce seçenek arasından çeşitli firmalardan seçebilirsiniz. Bu seçenekler arasında istediğiniz bir model yok mu? Merak etmeyin. Yapacağınız bir çizimle veya firmanın yardımıyla istediğiniz modele kolaylıkla sahip olabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder