28 Ekim 2012 Pazar

Salonlarda Kullanılacak Duvar Kağıtları


Son yıllarda ciddi şekilde moda olan ve çok kullanışlı olduğunu düşündüğümüz duvar kağıtları içersinden seçebileceğiniz bir çok model mevcut. Hatta istediğiniz modelleri dahi, konusunda uzman firmalar yardımıyla yaptırabiliyorsunuz. Duvar kağıdı seçerken bazı noktalara özellikle dikkat etmeniz gerekmektedir. Duvar kağıdının salon dekorasyonuyla uyumlu olup olmadığı, salona nasıl bir hava kattığı, kullanılan malzemenin kalitesi, değiştirme aşamasında tekrar çıkartılabilme kolaylığı gibi bir çok soruya cevap bulunmalıdır. Bu gibi sorulara verilecek cevaplar sonunda, eğer istediklerinizi karşılıyor ise duvar kağıdı kullanımına geçmeniz tavsiye edilmektedir.
Günümüzde salon kağıdının kullanılma amacı, salona çok değişik bir hava katmasıdır. Aslında iki tip salon duvar kağıdı vardır. Birincisi tamamiyle duvarı kaplayan modeller, ikinci ise yerden yarım duvarı kaplayan modeller. Bu modellerle kişi kendine özgü sevdiği duvar kağıtlarıyla salon duvarlarını kaplayabilir. Fakat, salonlara duvar kağıdı kullanırken dikkat etmeniz bazı noktalar vardır. Bu noktaları sıralayacak olursak şu maddelerden bahsedebiliriz.

  • Eğer salon duvarlarında kullanacağınız salon duvar kağıdı çok desenli ise, aksesuarlarınızı düz çizgilere sahip aksesuarlarda tercih etmeniz gerekmektedir. Bunun nedeni, renkli ve bol desenli duvar kağıdı odaya canlılık getireceği ve karmaşıklık yaratacağı için, salonun iç kısmını daha düz ve basit modellerle kapatmanız gerekecektir. Zaten duvar kağıdının vereceği karışıklığı, aksesuarların yanlış seçilmesiyle daha fazla arttırmaya hiç gerek yok.
  • Çizgili model duvar kağıtları kullanacaksanız, duvar kağıdında bulunan çizgilerin çok kalın olmamasına önem verin. Çizgili modellerin evi daha yüksek göstereceği doğrudur fakat, çizgili duvar kağıdı diye kalın çizgili modelleri seçerseniz evinizin olduğundan daha küçük görünmesine neden olabilirsiniz.
  • Salonda eşyanız çok ise, kesinlikle bol canlı renklere sahip desenli duvar kağıdı modelleri kullanmayın. Zaten kalabalık olan alanda bu modellerin kullanımı sonucu daha kalabalık görünecek ve gözü belli bir süre sonra yoracaktır. Eğer eşyaları kaldırma şansınız yoksa, duvar kağıdı almadan önce daha düz ve açık renkleri tercih etmeye dikkat edin.
  • Halı ve perdelerinizi aldıysanız bu aksesurlara göre duvar kağıdı seçmeniz çok önemlidir. Eğer, bu ikisine göre duvar kağıdı almadıysanız, ilerleyen zamanlarda bu üçlünün kombinasyonunu yapmak çok zor olacaktır. O yüzden duvar kağıdı olan bir salon istiyorsanız, nasıl bir perde ve halı istediğinize karar verdikten sonra duvar kağıdı seçimini yapın. Hatta tüm salon alışverişinden sonra duvar kağıdı seçmeniz, salon kombinasyonunda mükemmeliği sağlama açısından çok yerinde bir karar olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder