28 Ekim 2012 Pazar

Banyo Dekorasyonu İncelikleri


Evimizin her bölümüne özendiğimiz gibi banyomuza da özenmemiz gerekir. Çünkü evin tüm bölümlerini bir bütün olarak ele alarak dekorasyonumuzu o şekilde yapmamız mükemmeli yakalamak adına en iyi sonucu verecektir. Bu yüzden, aslında pek kimsenin fazlaca önemsemediği banyo dekorasyonu hakkında bilgilendirici bir yazı yazdık. Bu yazıda banyo dekorasyonunun inceliklerinden bahsederken, uyumu nasıl yakalayabileceğinizi çeşitli maddeler halinde sıralayacağız.




Banyo dekorasyonunu kişiye özel yapan kendi dünyasına has yarattığı özel düşüncelerdir. Bazı dekorasyon incelikleri ile banyonuza muhteşem bir görüntü katabilir ya da bu incelikleri uygulamayarak düşüncenizin çok sönük kalmasına sebebiyet verebilirsiniz. İşte hayalinizdeki banyoyu gerçekleştirmek için banyo dekorasyonunu yaptırırken dikkat edeceğiniz incelikler.



Banyo dekorasyonunu yaptırmadan önce, banyonuzda duşakabin, küvet, tuvalet gibi büyük ölçüde yer kaplayan şeyleri göz önünüze getirin ve kalan kısım için bir dekorasyon yaptırmayı düşünün.
Çok ince bir detaydan bahsedeceğiz ama, bu yazımızda zaten bu dekorasyon inceliklerini belirteceğimizi söylemiştik. Size çok saçma gelebilecek, hatta bir çok kişinin düşünmediği havluluk ve askılıklar için banyonuzda mutlaka belli bir yer bırakmayı unutmayın. Bunu en sona bırakırsanız maalesef yerinizin kalmadığını göreceksiniz.
Banyolarda yanlamasına geniş cam yerine yukarıya doğru yüksek cam kullanmak, banyonuzu daha geniş gösterecektir.
Sıfırdan bir banyo dekorasyonu yaptırıyorsanız, tuvaletin kapının dibinin önünde olmamasına özen gösterin.
Banyonuzun duvarlarında neden farklı renkler denemiyorsunuz? Banyonuzun daha canlı ve ambiansının farklı görüneceğini düşündüğünüz bir rengi denemekle başlayabilirsiniz.
Eğer banyonuzun çeşitli yerlerinde seramik kullanmayı düşünüyorsanız, toplam belirlenen seramik sayısından biraz daha fazla seramik sipariş ediniz. Bunun nedeni, olası seramik kırılmalarında hemen tamamlama imkanını yaratabilmenizdir.
Banyo aydınlatması kullanırken, her yerde olduğu gibi burada da tasarruflu ampüllerden kullanmanız elektrik tüketiminizi azaltarak bütçenize katkı sağlayacaktır.
Banyo dolapları için tavsiyemiz biraz kaliteli malzeme kullanmanız. Özellikle suya ve neme dayanıklı malzeme kullanımı sizin için yararlı olacaktır. Bu şekilde malzeme kullanırsanız uzunca bir süre banyo dolaplarınızı değiştirmenize gerek kalmayacaktır. Eğer suya ve neme dayanıklı malzeme kullanırsanız maalesef kısa sürede dolaplarınızı yenilemeniz gerekebilir.
Banyonuzu çeşitli küçük aksesuarlarla ( Sticker, çiçek gibi) süsleyerek daha hoş görünmesini sağlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder