28 Ekim 2012 Pazar

Modern Kitaplık Modelleri


Kitap okuma alışkanlığımızın aaldığı söylensede yapılan istatistiklere göre hala cidi oranda bir kitap okuru kitlesi olduğu bilinmektedir. Kitabın okuma alışkanlığını bir kere edinen kişi yaşamı boyunca bu alışkanlığından vaz geçemez. Bu anlamda kitap okumak bir tutkudur. Aynı zamanda okunan/okunacak kitapların ev Ya da işyerlerinde sergilenmesi, uygun bir ortamda muhafaza edilmesi gerekmektedir. İşte tamda bu ihtiyacın hissedildiği anda devreye kitaplıklar girmektedir.
Kitaplık Ama Hangi Kitaplık Modeli?
Çeşitlilik sayısı yüzlerce olan kitaplıklar, renk, kullanılan malzeme, tasarım ve boyut olarak her biri farklılık arzeden yüzlerce modelden oluşmaktadır. Kitaplık seçiminde önce kitaplığı nerede kullanacağınız önemlidir. Eğer kitaplığı iş yerinde kullanacaksanız raf araları geniş olan kitaplık modellerini seçmelisiniz. Zira iş yerlerinde bulunan dosya klasör gibi yazılı meteryallerin boyutları büyük olduğundan standart kitaplık rafları uygun olmayabilir.
Dekoratif ve Modern Kitaplık Modelleriyle Evinizin Havasına Hava Katın
Ev içi alınan tüm mobilya çeşitlerinde olduğu gibi kitaplık seçiminde modern, dekoratif ve sıra dışı tasarımlar tercih edilmelidir.
Bir üst resimde gördüğünüz kitaplık modeli modern ve sıra dışı kitaplık modelleri için enfes bir örnek olsa gerek.. Peki kitaplıklar hangi malzemelerden yapılır? Kitaplık modellerinde çok çeşitli malzemelerden kitaplık modelleri üretilebilir. Masif ağaç kitaplık, demir kitaplık, ferforje kitaplık, pleksiglass, taş, ham kereste, MDF lake, MDF lam, sunta lam gibi ürünlerden üretilebilir…
Yapılan araştırma sonuçları “görselliğin” her insan için “al benisi olan” ilgi çeken bir şey olduğunu ortaya koymuştur. Kitap okuma alışkanlığını çocuklarımıza aşılamak için okuduğumuz/okuyacağımız kitapları görsel açıdan güzel olan bir kitaplık modelinde sergilememizin artısı olacağına inanıyorum. Sizde bizimle aynı şeyleri düşünüyorsanız yukardaki resimlerde örnek verdiğimiz hazır kitaplık modellerinden satın alacağınız gibi, evinizin boyutlarına göre kendiniz yeniden bir kitaplıkta yaptırabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder